Αξιοθέατα

Ανάμεσα σε δύο εθνικά πάρκα

Στο κέντρο του νομού η περιοχή αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για να γνωρίσετε όλο τον Έβρο. Μας αρέσουν και προτείνουμε ημερήσιες εξορμήσεις σε βουνά και πόλεις:

 

Απολιθωμένο δάσος

Ακολουθώντας μια ήπια περιπατητική διαδρομή, μερικά μέτρα από το χωριό Λευκίμη, συναντά κανείς ένα πανέμορφο μνημείο της φύσης. Το απολιθωμένο δάσος της Λευκίμης, ηλικίας 40 εκ. ετών, είναι σπάνιας ομορφιάς και το μοναδικό στην Ευρώπη, που τα απωλιθώματα του βρίσκονται διάσπαρτα μέσα σε ένα καταπράσινο πυκνό δάσος. Η βόλτα θα σας αποζημιώσει πολλαπλά.

Γίνονται καθημερινά περιηγήσεις με συνοδό στο απολιθωμένο δάσος είτε μεμονωμένα είτε με γκρουπ. Τηλ. επικοινωνίας 6944607107.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Panorama 360

 

Λίμνη Λευκίμμης

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Panorama 360

 

Σουφλί

Επισκεφθείτε το γραφικό Σουφλί, την πόλη του μεταξιού, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα κουκουλόσπιτα. Τα τέσσερα μουσεία μετάξης θα σας εντυπωσιάσουν. Μη ξεχάσετε φεύγοντας να δοκιμάσετε τοπικά αλλαντικά, τσίπουρα και κρασί.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Μουσείο Μετάξης

 

Ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο

 

Μουσείο τέχνης Μεταξιού

 

Διδυμότειχο

Για επίσκεψη στο καλοδιατηρημένο βυζαντινό κάστρο και την Πλωτινούπολη, βόλτα στην παλιά πόλη και στο κοντινό βυζαντινό κάστρο του Πυθίου, θησαυροφυλάκιο των Κατακουζηνών του 14ου αιώνα. Στο κέντρο του Διδυμοτείχου αξιόλογο είναι και το Μεγάλο Τέμενος (Μπαγιαζήτ Τζαμισί) το οποίο θεωρείται το αρχαιότερο και από τα μεγαλύτερα τζαμιά της Ευρώπης.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Panorama 360

 

Δοξιπάρα

Αξίζει μια επίσκεψη στον ταφικό τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους τύμβους της περιοχής και κατασκευάστηκε σταδιακά στις αρχές του 2ου αι μ.Χ. στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του βόρειου Έβρου, σε μια περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Μικρή Δοξιπάρα, Ζώνη και Χελιδόνα, Για τη δημιουργία του επιλέχθηκε ένα φυσικό ύψωμα, ώστε ο τύμβος να είναι ορατός από μακριά. Έχει διάμετρο 60μ. και ύψος 7,5μ. και κατασκευάστηκε για να διατηρηθεί ανά τους αιώνες ζωντανή η μνήμη των τεσσάρων μελών μιας πλούσιας οικογένειας γαιοκτημόνων που πέθαναν και τάφηκαν διαδοχικά.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

Πομακοχώρια

Στην καρδιά του δάσους του Βορείου Έβρου βρίσκονται τα Πομακοχώρια. Στην περιοχή αυτή οι κάτοικοι έχουν ιδιαίτερα φυσιογνωμικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Επισκεφθείτε τον παλιό τεκέ, στο μοναστήρι των Μπεταχτσίδων με τον τάφο του Τεκίρ Αλί, έναν από τους ιδρυτές του τάγματος των δερβήσιδων.

Στη συνέχεια το Γονκό, με τις βραχογραφίες του 1.100 π.χ. κατευθυνθείτε νότια προς το Υψόμετρο 1000 και αν βρεθείτε εκεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, θα απολαύσετε το κορυφαίο γεγονός, το αρχαίο έθιμο αγώνων πάλης γυμνασμένων ανδρών αλειμμένων με λάδι.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Απολιθώμενο δάσος - 04/12/2023
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~